De schijnwerpers op mediation in: De week van de Mediation

De schijnwerpers op mediation in: De week van de Mediation
Mediation techniek Mediator Mediator specialisatie

Mediation is nog altijd relatief onbekend in Nederland.

Ruim meer dan anderhalf miljoen conflicten worden jaarlijks beslecht voor de rechter. Dat zouden er veel minder moeten en kunnen zijn, als er meer gebruik gemaakt werd van het snellere, veel minder kostbare en oh zo effectieve middel dat we “Mediation” noemen. Bedenk daarbij dat het bij conflicten lang niet altijd alleen gaat om een zakelijke afwikkeling via een beslissing door een rechter. Het gaat juist vaak om heel emotionele zaken als: geschonden vertrouwen, miscommunicatie, zich miskend voelen. Aan de rechtbanken ligt het niet; die doen er alles aan om mediation te promoten, zelfs bijna af te dwingen voordat ze een conflict in behandeling nemen. Zij zien ook dat veel zaken veel beter opgelost kunnen worden met partijen aan tafel onder leiding van een onpartijdige deskundige, de mediator. Het moet dus toch te maken hebben met het oude “onbekend maakt onbemind” adagium.

Daar moet wat aan gedaan worden en dat gebeurt ook.

Van maandag 12 tot en met vrijdag 16 juni slaan alle organisaties die met mediation van doen hebben de handen in één voor: De week van de Mediation. Organisaties, bedrijven en individuele Nederlanders moeten gewoon weten wat mediation betekent en welke voordelen mediation bij de aanpak van een conflict kan opleveren. In de week van de Mediation worden er landelijk heel veel activiteiten georganiseerd, waar u een beeld kunt krijgen van de kracht en de mogelijkheden van mediation. Ga hier naar het mooie programma. Het betreft workshops om zelf conflictvaardiger te kunnen worden, ontmoetingen met mediators die u graag adviseren. Er zijn inloopspreekuren van mediators en tal van informatieve activiteiten zowel live als via social media en via de landelijke en lokale pers.

Als toonaangevende aanbieder van mediation en van mediation opleidingen zal Merlijn Groep daarbij zeker niet ontbreken. Wij bieden zonder kosten een demonstratie workshop: Mediation.

Ervaren acteurs spelen een levensechte mediation met een van onze mediation opleiders als mediator. U zit als het ware op de eerste rij toe te kijken hoe zo’n mediation proces verloopt. U ziet de kracht en de valkuilen en hoe de mediator de partijen er toe kan brengen hun echte belangen te gaan zien, om van daar uit tot aanvaardbare oplossingen te komen.
Dick Bonenkamp, initiator en redacteur van Het handboek Mediation en mediator van het eerste uur, verzorgt de inleiding en zal aan het eind ook een evaluatie geven, waarbij de aanwezigen uiteraard actief betrokken zullen worden.
De workshop wordt drie keer gegeven en wel op:

  • maandag 12 juni  ✓ 18:00-19:00
  • woensdag 14 juni ✓ 18:00-19:00
  • donderdag 15 juni ✓ 18:00-19:00

Locatie: ’t Raadhuis te Nuland (nabij ‘s-Hertogenbosch)
Aanmelden? Stuur een e-mail naar info@merlijngroep.nl

Lees meer over Mediation :

https://www.merlijngroep.nl/blog/100-vragen-over-mediation/