Mediator in Utrecht

Op zoek naar een mediator uit Utrecht?

U bent op zoek naar een mediator binnen afzienbare afstand, dus in uw eigen provincie, een mediator in Utrecht. Merlijn Groep mediators heeft gecertificeerde mediators in het hele land en ook specifiek in Utrecht. Het betreft mediators met diverse specialismen, zodanig dat we met ieder type conflict kunnen omgaan. Wat voor soort mediation vraag er ook voor ligt, wij beschikken in Utrecht over de passende mediator. Mediation maakt de gang naar de rechter in de meeste gevallen overbodig. Dat scheelt heel veel geld en ergernis. De interventie van advocaten werkt vrijwel altijd polariserend. Een mediator kan er voor zorgen, dat partijen in gesprek komen en de echte belangen gaan zien.

Waarom mediation in Utrecht

Overal kunnen conflicten ontstaan en dat gebeurt ook. Wie in een conflict betrokken raakt, wil er snel van af, zonder veel ellende en onzekerheid. De rechtbanken adviseren tegenwoordig mediation als oplossingsroute. Mediation in Utrecht is daarvan een logisch voortvloeisel. Een rechtszaak kan tijden  voortslepen, terwijl de uitkomst onzeker is. Bij mediation is vaak in een paar sessies een overeenstemming bereikt, die leidt tot een zogenaamde mediation overeenkomst die veel beter geaccepteerd wordt door beide partijen, simpelweg omdat ze er zelf aan bijgedragen hebben. In de rechtbank is alles formeel. De  benadering door de mediator in Utrecht is juist informeel en geeft veel minder stress.

Mediation in Utrecht

Echtscheidingen en problemen in de familiesfeer vragen vaak om mediation. Een onpartijdige, onafhankelijke persoon, die het vak, mediation beheerst en beschikt over de nodige levenservaring,  kan de bemiddeling aangaan en zorgen voor een goede oplossing. Er kan van alles spelen: Niet afbetaalde schulden, erfeniskwesties, boedelverdelingen, alimentatieverplichtingen en niet in de laatste plaats de omgangsregels met de kinderen na een scheiding.

Veel voorkomend zijn conflicten die te maken hebben met werk. Met dreigend baanverlies voorop. De impact van een ontslag is enorm. Deskundigen spreken daar niet voor niets van een rouwproces. Dat verlies moet verwerkt worden. Een proces waarin advocaten elkaars cliënten zoveel mogelijk zwart maken helpt daar niet bij. De inbreng van een arbeidsmediator werkt dan veel beter. Een van onze gespecialiseerde mediators in Utrecht kan u helpen, in ieder geval al met een aantal praktische zaken, zoals de opzegtermijn, de ontslagvergoeding, de toepassing van de kantonrechtersformule, WW-rechten, opzegverboden en concurrentiebedingen.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Merlijn Advies Groep mediators in Utrecht e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictenscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Gratis inloopspreekuur

Voorkeur voor advies op maat?

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van conflictcoach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€2.950,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€176,-
BTW nihil
07-06-2021
15 NOBCO
15 NOBCO.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Omgaan met emoties & weerstanden

We richten ons op de vragen waar komen emoties en weerstanden vandaan, zijn ze intrinsiek of strategisch? Hoe kunnen we [...]

1 Dag
€495,-
+ accommodatie v.a.€65,-
BTW nihil
10-11-2021
6 MfN cat. 1a
6 MfN cat. 1a.