Onderhandelen met lastige mensen

ISBN 9789047003601

Dit boek bevat een strategie om in vijf stappen een doorbraak te forceren bij onderhandelingen.

Iedereen heeft wel eens lastige onderhandelingen met een knorrige baas, een geïrriteerde echtgenote, een onvermurwbare verkoper, een gewiekste afnemer of een onmogelijke puber. Zelfs de aardigste en redelijkste mensen kunnen onder spanning veranderen in boosaardige, onhandelbare opponenten. Onderhandelingen lopen maar al te vaak vast of mislukken en kosten dan vreselijk veel tijd, bezorgen ons slapeloze nachten en zelfs maagzweren. In zulke omstandigheden schieten de gebruikelijke onderhandelingsvaardigheden te kort.

Hoe ga je om met iemand die niet wil luisteren? Iemand die tegen je zegt: ‘Zo en niet anders!’? Wat doe je met iemand die je voortdurend in de rede valt? Iemand die met een woede-uitbarsting zijn zin probeert door te drukken? Die je met een schuldgevoel probeert op te zadelen? Die je beticht van onbetrouwbaarheid en incompetentie? Of die met allerlei vreselijke gevolgen dreigt als u niet akkoord gaat?

Dit boek geeft antwoord op bovenstaande vragen en helpt u om vanuit een lastige onderhandeling een win-win-situatie te creëren.

De auteurs van Onderhandelen met lastige mensen zijn:

  • William Ury
  • Paul Duchateau

Dit boek behoort tot een van de leestips die Merlijn geeft wanneer je gaat starten met de Basisopleiding tot Mediator. Ook bij de 2-daagse training ‘Onderhandelen‘  wordt dit boek aanbevolen.

Cover - Onderhandelen met lastige mensen

Bestellen

Klik hier om het boek Onderhandelen met lastige mensen te bestellen

Bestel hier