Excellent onderhandelen

ISBN 9789047000280

‘Excellent onderhandelen’ (in het Engels ‘Getting to Yes’) van Roger Fisher is al ruim twintig jaar hét standaardwerk op het gebied van principieel onderhandelen. Er zijn wereldwijd inmiddels vijf miljoen exemplaren van verkocht, in twintig talen. Of je nu een gesprek met de huurbaas hebt of in gerechtelijke procedures verwikkeld bent – in alle onderhandelingssituaties bewijst dit model z’n dienst.

Principieel onderhandelen betekent dat de partijen in een ‘conflict’ op zoek gaan naar de oplossing die voor beiden optimaal is. Principieel onderhandelen is niet ‘zacht’ in de zin van conflictmijdend maar ook niet ‘hard’ gericht op de beste oplossing voor één van de partijen. Je scheidt de mensen van het probleem en zoekt gezamenlijk naar een win/win-oplossing. Anders dan bij de meeste boeken over onderhandelen, ben je met ‘Excellent onderhandelen’ in het voordeel als de ‘andere partij’ het ook gelezen heeft.

De auteurs van Excellent onderhandelen zijn:

  • Roger Fisher
  • William Ury

Dit boek behoort tot een van de leestips die Merlijn geeft wanneer je gaat starten met de Basisopleiding tot Mediator. Ook bij de 2-daagse training ‘Onderhandelen‘  wordt dit boek aanbevolen.

Cover - Excellent onderhandelen

Bestellen

Klik hier om het boek Excellent onderhandelen te bestellen

Bestel hier