Avonturijn

Kinder-, gastouderopvang en buitenschoolse opvang.

In het verleden hebben wij met veel plezier een ééndaagse training mogen verzorgen aan de OR van kinderopvang Avonturijn.

Hieronder een inkijk in het programma van deze training:

Inleidend: De OR is een aantal jaren werkzaam en na een eerder gevolgde training, zijn ze nu in het stadium om een stap verder te zetten! De onderwerpen van deze trainings dag staat professionaliseren van de communicatie centraal. Zowel onderlinge communicatie, communicatie met de bestuurder als communicatie naar de achterban.
Daarnaast ligt het vraagstuk ”professionaliseren van het OR-secretariaat”. De OR gaat deze dagen inventariseren hoe het secretariaat zich kan optimaliseren of in het kort: wat gaat goed, wat kan beter?

De inhoud:

’s Ochtends is er stilgestaan bij het theoretisch deel van de WOR en is praktijkgericht besproken. De OR heeft de afgelopen periode diverse adviestrajecten doorgelopen en besluiten genomen. Waren deze succesvol? Hoe is de communicatie naar de achterban verlopen? Waren deze minder succesvol? Welke verbeterpunten zijn te definiëren.

In de middag is de groep aan de slag gegaan met het optimaliseren van de schriftelijke communicatie. Zowel de communicatie van de commissies die een advies aan de OR voorbereiden als communicatie naar de achterban.

Tijdens de trainings dag is afwisselend gebruik gemaakt van verschillende werkvormen zoals korte inleidingen, individuele- en (sub)groepsopdrachten, het analyseren of ontwerpen van eigen materiaal, praktische oefeningen en plenaire besprekingen.

Graag meer informatie of benieuwd wat wij kunnen betekenen voor uw OR? 

De visie van Avonturijn:

De visie van Avonturijn is afgeleid van de gelijk genoemde prachtige groene edelsteen. Aventurijn is een onderwijsorganisatie die de leerlingen opleidt naar een zo zelfstandig mogelijk en betekenisvol bestaan als volwassene in onze maatschappij. Dit wordt gerealiseerd door een breed lesaanbod. Dit lesaanbod is gebaseerd op hun uitstroomperspectief. Lees meer

Opleidingen & trainingen

Relevant voor dit soort cases

 • Ook online mogelijk!

  Wet op de Ondernemingsraden (WOR)

  Kennis is macht
  ( 4 Beoordelingen )

  Deze training gaat over hoe de medezeggenschap in de wet op de ondernemingsraden (WOR) is geregeld. Na deze 1-daagse training [...]

  1 Dag
  €595,-
  + accommodatie v.a.€85,-
  BTW nihil
  15-10-2024
 • Ook online mogelijk!

  Helder schrijven voor de OR

  Hoe zorg je er als OR voor dat je teksten gelezen worden?
  ( 18 Beoordelingen )

  In de training ‘Helder en overtuigend schrijven voor de OR’ draait het om de vraag hoe u uw teksten zo [...]

  1 Dag
  €595,-
  + accommodatie v.a.€65,-
  BTW nihil
  28-10-2024

Andere cases

Ook met deze bedrijven hebben wij gewerkt

GGZ

In het verleden hebben wij met veel plezier OR-en, DB’s, VGWM en ODC’s getraind. Over GGZ De geestelijke gezondheidszorg is, als vakgebied van de ge [...]
Lees deze case

Aafje

In het verleden hebben wij met veel plezier een aantal trainingen mogen verzorgen voor de OR van Aafje. Hieronder een voorbeeld  van één dagprogramma, welke [...]
Lees deze case