ABN AMRO Hypotheken

ABN AMRO Hypotheken

In het verleden hebben wij met veel plezier een aantal van de OR-en getraind van de ABN AMRO Hypotheken.

Hieronder een voorbeeld programma van een van de trainingsdagen:

De eerste trainingsdag behandelen we in het ochtenddeel kort de WOR. Doel is het ophalen van aanwezige kennis en het uitbreiden met nieuwe inzichten. Er zal zoveel mogelijk aansluiting worden gezocht met de praktijkervaring van uw OR. Voor actuele onderwerpen volgt nog een intakegesprek.

In het middagdeel staat het vergroten van kennis over het verdelen van taken en bevoegdheden centraal, waaronder het instellen van en het werken met commissies. Er zal worden ingegaan op de randvoorwaarden om te werken met commissies, werkgroepen en een dagelijks bestuur. Ook besteden we aandacht aan de bevoegdheden van de OR en de COR.

Het derde dagdeel heeft als doel het inzichtelijk maken van de groepsdynamiek, mogelijk aan de hand van de kernkwaliteiten. In overleg met de OR zal een passende theorie worden geselecteerd.

De tweede trainingsdag besteden we aandacht aan de inhoud en het proces rondom een “goede” adviesaanvraag. Centrale vragen zijn: wat zijn de belangrijkste  aandachtspunten om op te letten qua inhoud en proces? Hoe kunnen we als OR het proces zo goed en efficiënt mogelijk doorlopen? Indien mogelijk bespreken we deze onderwerpen aan de hand van een actuele of recente adviesaanvraag.

Wij stellen voor om in het middagdeel de onderhandelingsvaardigheden van de OR te vergroten. Na een korte uitleg over theorie over het onderhandelen, zal dit aan de hand van enkele oefeningen in de praktijk worden gebracht. Hieruit volgt een heldere en toegepaste feedback.

Samenvattend:
Tijdens de training wordt afwisselend gebruik gemaakt van verschillende werkvormen zoals korte inleidingen, individuele en (sub)groepsopdrachten, het uitspelen van situaties, het analyseren van eigen materiaal of onderwerpen, presentaties, praktische oefeningen en plenaire besprekingen.

Graag meer informatie of benieuwd wat wij kunnen betekenen voor uw OR? 

ABN AMRO Hypotheken in de maatschappij

  • Als bank willen zij bijdragen aan een veiligere samenleving. Daarom voeren zij een actieve strijd tegen witwassen en financiering van terrorime.
  • Als bank willen zij de transitie naar duurzaamheid versnellen.
  • Hoe diverser de bank, hoe beter de prestaties. En hoe meer innovatiekracht er vrijkomt. Zo kan ABN AMRO van blijvende waarde zijn. Voor onze eigen mensen, voor klanten en voor de samenleving.
  • Staan voor diversiteit en inclusie, met diverse teams komen we tot creatievere en innovatievere oplossingen voor onze klanten.

Opleidingen & trainingen

Relevant voor dit soort cases

Andere cases

Ook met deze bedrijven hebben wij gewerkt

Privé: Achmea

In het verleden hebben wij met veel plezier een aantal van de OR-en getraind van Achmea. Hieronder een voorbeeld programma van een van de trainingsdagen waarbij [...]
Lees deze case

Privé: Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie

In het verleden hebben wij met veel plezier een aantal van de OR-en getraind van het ministerie van Economische Zaken. Hieronder een voorbeeld programma van een [...]
Lees deze case