Blog: onze stagiaire Cherrys Hansen vertelt…

Blog: onze stagiaire Cherrys Hansen vertelt…
Vertrouwenspersoon

Even voorstellen; ik ben Cherrys Hansen 26 jaar en studente aan de Juridische Hogeschool te ’s-Hertogenbosch. 3 jaar geleden startte ik met de opleiding HBO-Rechten. Mijn Passie is, om maatschappelijke en sociale aspecten te combineren met het juridisch veld, en zo mens en recht bijeen te brengen.

In september ben ik begonnen met afstuderen bij Merlijn Advies Groep. Voor Merlijn Advies Groep ga ik de positie van de vertrouwenspersoon onderzoeken.

Er is  geen wettelijke verplichting om een vertrouwenspersoon aan te stellen. Er is ook geen wetgeving ten aanzien van de werkzaamheden, rechtspositie en rechtsbescherming van de vertrouwenspersoon. Daarom onderzoek ik voor Merlijn Advies Groep met welke regelgeving en welke valkuilen een vertrouwenspersoon te maken krijgt . Ik zal een rapport maken, waarin wordt opgenomen welke gegevens de vertrouwenspersoon wel en niet mag verwerken en wat de grenzen van de vertrouwenspersoon zijn ten aanzien van waarheidsvinding. Daarnaast zal ik de juridische positie van de vertrouwenspersoon en de rechtsbescherming onderzoeken.

Een uitdagend, zinvol en vooral interessant onderzoek dat aansluit bij mijn interesses en passie!

Lees meer over de vertrouwenspersoon:

https://www.merlijngroep.nl/blog/conflictvaardig/interne-of-externe-vertrouwenspersoon-merlijn-groep/