Mediator in Zwolle

Op zoek naar een mediator uit Zwolle?

Voor inwoners van Zwolle geldt ook de aanpak: eerst mediation proberen alvorens te procederen. De rechtbanken zien, dat in heel veel gevallen mediation in Zwolle de oplossing brengt en dat scheelt heel veel werk voor de rechtbanken, die toch al overbelast zijn. Conflictpartijen zijn bij mediation veel meer zelf betrokken.

De mediator in Zwolle laat partijen zien wat hun belangen werkelijk zijn, waar de mogelijkheden liggen om er uit te komen. De resultaten van mediation in Zwolle worden veel beter geaccepteerd en nageleefd dan het geval is met een uitspraak van de rechter. De mediator in Zwolle geeft de partijen ook echt het gevoel dat ze de oplossing zelf maken.

Een mediator in Zwolle

Bij Merlijn groep zijn circa honderd gecertificeerde mediators aangesloten. Die zijn georganiseerd naar regio’s en specialisaties. In ieder geval kunnen we zo in iedere regio elk soort conflict in behandeling nemen; dat geldt dus ook voor Zwolle. De keuze om te werken met een mediator uit Zwolle wordt steeds vaker gemaakt. Waar de advocaat moet opkomen voor het belang van zijn cliënt, is de mediator bezig de belangen van beide partijen inzichtelijk te maken. Bij mediation oordeelt de mediator niet, maar laat partijen de mogelijkheden ontdekken, die kunnen bijdragen aan een oplossing van het conflict.

De praktijk van mediation in Zwolle

We zien in Zwolle veel mediation op individueel niveau:  familiekwesties, echtscheidingen en afhandeling van erfenissen. De gevoelige zaken die bij echtscheidingen aan de orde komen, vragen veel meer om mediation dan om procederen. Regelingen over boedelverdeling, alimentatie en omgangsregelingen met kinderen moeten geaccepteerd kunnen worden en niet afgedwongen. Er is ook veel mediation in Zwolle op het terrein van de arbeidsconflicten. Zeker als die tot ontslag leiden, geven ze vaak aanleiding om te gaan procederen. Kwaadheid en revanche gevoelens kunnen daarbij een rol spelen. Heel veel schiet men er meestal niet mee op. Eenmaal aangezegd ontslag wordt vrijwel nooit teruggedraaid en de afvloeiingsregels laten zelden grote afwijkingen zien De mediator in Zwolle weet alles van die regels en van ontslagvergoedingen; die kan op veel minder ingrijpende wijze een prima resultaat halen.

 

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Onze mediators in Zwolle e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictenscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Gratis inloopspreekuur

Voorkeur voor advies op maat?

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van conflictcoach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€2.950,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€176,-
BTW nihil
07-06-2021
15 NOBCO
15 NOBCO.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Omgaan met emoties & weerstanden

We richten ons op de vragen waar komen emoties en weerstanden vandaan, zijn ze intrinsiek of strategisch? Hoe kunnen we [...]

1 Dag
€495,-
+ accommodatie v.a.€65,-
BTW nihil
10-11-2021
6 MfN cat. 1a
6 MfN cat. 1a.