Mediator in Apeldoorn

Op zoek naar een mediator uit Apeldoorn?

In het midden van Gelderland, in Apeldoorn zijn voor Merlijn groep gecertificeerde mediators actief. Dit betreft mediators die ook beschikken over specialismen. Zo kunnen we in Apeldoorn alle soorten mediation uitvoeren. Bijvoorbeeld familiemediation, denk vooral aan echtscheiding, zakelijke mediations, mediation waarbij een overheid betrokken is, of arbeidsmediation, u vindt het allemaal in Apeldoorn.

Mediation groeit, ook in Apeldoorn. Je in een juridisch proces begeven, betekent altijd hoge kosten en veel onzekerheid. Bij mediation bent u zelf veel actiever betrokken. De mediator in Apeldoorn staat niet voor één partij maar probeert beide partijen zover te krijgen dat ze mogelijkheden gaan zien om tot elkaar te komen.

Mediation in Apeldoorn

Landelijk zien we de tendens dat rechters voor ze aan een proces beginnen, eerst wijzen op de mogelijkheid van mediation en dat gebeurt dus ook in Apeldoorn. Mediation geeft goede resultaten en ieder proces dat niet hoeft te worden gevoerd, scheelt de rechtbank veel werk. Partijen zijn bij mediation veel meer betrokken. Onder leiding van de mediator in Apeldoorn komen ze gemakkelijker tot overeenstemming. Dat resultaat wordt ook vanzelfsprekender geaccepteerd; je hebt het immers zelf mee tot stand gebracht. Bij een gerechtelijk vonnis heb je maar te slikken en als een van de partijen dan tevreden is, zal de kans groot zijn dat dat voor de ander juist niet geldt.

De praktijk van Mediation in Apeldoorn

De mediations spelen zich veelal af op individueel niveau. Bijvoorbeeld bij echtscheidingen en arbeidsconflicten.  Echtscheidingen liggen meestal heel gevoelig; daar werkt mediation in het algemeen veel beter dan een rechterlijk vonnis. Boedelverdeling, alimentatie en omgangsregelingen met kinderen dat zijn toch zaken waarvan je de uitkomst moet kunnen accepteren; een uitspraak van de rechter kan dan overkomen als een soort straf, die je maar moet slikken; dat is juist geen acceptatie. Arbeidsconflicten die tot ontslag leiden geven vaak aanleiding om te gaan procederen. Maar meestal wordt er niemand wijzer van. De rechter kent de afvloeiingsbedragen en dat geldt ook voor de mediator in Apeldoorn. Procederen kost wel heel veel negatieve energie en verscherpt het rouwproces dat ontslag meestal met zich meebrengt. De mediator is in staat de meeste praktische dingen met u te regelen in een veel minder stressvolle omgeving.

1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Professionals

Merlijn Advies Groep mediators in Apeldoorn e.o.

Alle professionals

Alle conflictoplossingsmethoden

Van preventie tot conflictbeslechting

Hieronder vindt u een totaal overzicht van de methoden die Merlijn u kan leveren.

Online Conflictenscan

Welke oplossingsmethode past bij uw conflict?

De Merlijn online conflictscan helpt u direct en gemakkelijk bij het zelf achterhalen van de vraag welke oplossingsmethode past bij uw conflict? Invullen kan anoniem! Het is een service-instrument. Niet meer en niet minder.

Wilt u liever persoonlijk hulp bij het voorkomen of oplossen van een conflict?  Bel vrijblijvend: 073 5323582 en u wordt te woord gestaan zoals het hoort (geen keuzemenu’s). U kunt ook binnenlopen tijdens ons inloopspreekuur. Aan beide opties zijn geen kosten verbonden.

Start online conflictscan

Gratis inloopspreekuur

Voorkeur voor advies op maat?

Conflicten oplossen?

Volg een training of opleiding

Conflictprofessionals geloven dat conflicten niet altijd negatief hoeven te zijn. Dat ze een meerwaarde kunnen hebben. Dat conflicten kunnen zorgen voor veranderingen ten goede tussen mensen en tot innovatie, als die conflicten tenminste op een constructieve manier gehanteerd worden! Ze geloven dat conflicten kunnen worden opgelost met behoud van relatie of met een beëindiging ervan, maar dan wel op een behoorlijke en draaglijke manier.

De opleidingen van Merlijn omvatten een groot deel van de conflictoplossingsmethoden die we bieden. Van gespreks-begeleider tot vertrouwenspersoon en van conflictcoach tot mediator. Waarom zou u een opleiding willen doen? Bijvoorbeeld omdat u:

  • een zelfstandig professional wilt worden;
  • collega’s of anderen wilt kunnen ondersteunen in een conflict;
  • zelf conflictvaardig(er) wilt worden;
  • de overtuiging heeft dat conflicten relaties kunnen verdiepen;

Trainingsaanbod

Meest populaire opleidingen

Basisopleiding Mediation Tegenpartij of conflictpartner

In 6 dagen verwerft u de basisvaardigheden en technieken voor dit boeiende vak: Mediator. Daarna zijn er volop mogelijkheden voor [...]

6 Dagen
€2.950,-
+ accommodatie v.a.€125,-
+ lesmateriaal v.a.€176,-
BTW nihil
07-06-2021
15 NOBCO
15 NOBCO.
42 PO NOVA op aanvraag.
42 PO NEVOA op aanvraag.
43 Bureau WBTV.
Punten op aanvraag.
Punten op aanvraag.
Ook online mogelijk!

Omgaan met emoties & weerstanden

We richten ons op de vragen waar komen emoties en weerstanden vandaan, zijn ze intrinsiek of strategisch? Hoe kunnen we [...]

1 Dag
€495,-
+ accommodatie v.a.€65,-
BTW nihil
10-11-2021
6 MfN cat. 1a
6 MfN cat. 1a.