Juridische aspecten van mediation

ISBN 9789012398855

Juridische aspecten van mediation geeft antwoord op de meest voorkomende vragen die in theorie en praktijk kunnen rijzen over de juridische kanten van mediation. Zo komen de mediationovereenkomst en de vaststellingsovereenkomst uitgebreid aan de orde. Daarnaast is er aandacht voor onder meer de vertrouwelijkheid, de aansprakelijkheid en het klacht- en tuchtrecht.

Het boek is in toegankelijke stijl geschreven en geillustreerd met tientallen voorbeelden. Recente jurisprudentie is overzichtelijk gerangschikt. Kennis van dit boek vormt bovendien voldoende basis voor het verkrijgen van de juridische aantekening die vereist is voor deelname aan de mediation voorzieningen die Justitie organiseert.

Eva Schutte is gecertificeerd NMI-mediator en Master of Dispute Resolustion, verbonden aan Van Doorne en aan het Landelijk Netwerk Conflictbemiddeling (LNC). Zij geeft opleidingen en trainingen aan mediators, advocaten en doorverwijzers. Daarnaast schreef zij in 2006 samen met Monique van de Griendt het boek Mediation in arbeidsconflicten.

Jacqueline Spierdijk is mediator sinds 1998. Vanuit haar eigen praktijk in Den Haag werkt zij als gecertificeerd NMI-mediator vooral in zakelijke conflicten. Zij heeft 18 jaar ervaring als advocaat en geeft opleidingen en trainingen aan rechters, mediators, advocaten en in het bedrijfsleven.

De auteurs van Juridische aspecten van mediation zijn:

  • Eva Schutte
  • Jacqueline Spierdijk

Door de MfN voorgeschreven boek tijdens de Basisopleiding tot Mediator

Bestellen

Klik hier om het boek Juridische aspecten van mediation te bestellen

Bestel hier