Het a,b,c van OBM

ISBN 9789463189347

Onder deze raadselachtige titel verschuilt zich een wetenschappelijk verantwoorde, maar buitengewoon praktische methode om verandering van gedrag te bewerkstelligen. We snappen allemaal dat succes of mislukking samenhangt met het gedrag van de mensen in onze organisatie. Als je dat gedrag analyseert zie je wat beter kan. Vervolgens kun je met inzet van “organizational behaviour management” een veranderingsproces op gang krijgen, waarbij mensen het gevoel hebben, dat ze zelf aan het roer staan en zelf hun gedrag veranderen.

Het gaat er natuurlijk om dat de verandering ligt in de lijn van heldere doelen. We moeten ook willen weten en dus meten, wat die veranderingen opleveren. Organizational Behavior Management is een methode die bruikbaar is op alle niveaus binnen alle soorten organisaties. Het doel is gedragsverandering waarvan de betrokkenen ook echt de resultaten kunnen zien.

Het boek heeft zeer lovende commentaren gekregen ook uit de hoek van de voor het vakgebied relevante wetenschap.

De auteur van het boek Het a,b,c van OBM is:

Dit boek is een van de leestips die Merlijn geeft wanneer je geïnteresseerd bent in / te maken hebt met gedragsverandering.

Bestellen

Klik hier om het boek "Het a,b,c van OBM" te bestellen.

Bestel hier