Beroepsvaardigheden en interventietechnieken van de mediator

ISBN 9789012398831

In Beroepsvaardigheden en interventietechnieken van de mediator beschrijft de auteur de meest in aanmerking komende interventietechnieken voor de mediator. Hij besteedt hierbij aandacht aan de psychologische achtergronden van de verschillende interventietechnieken en aan de persoon van de mediator als interventionist. Hij plaatst de interventietechnieken binnen het ruimere kader van de interventiekunde, zoals de systeemgerichte gezinsbehandeling, de oplossingsgerichte gesprekstherapie, coaching en organisatieontwikkeling.

Hugo Prein, heeft het beoordelingsinstrument ontwikkeld om de beroepsvaardigheden van de mediator vast te stellen in het kader van de registratie tot MfN-registermediator. Beroepsvaardigheden en interventietechnieken van de mediator bevat de nieuwe, in 2016 herziene versie van dit instrument en kan zo dienen als ondersteuning bij de voorbereiding van het assessment bij de registratie.

Hugo Prein promoveerde in 1982 in Leiden op dit onderwerp en was tot voor kort seniordocent bij Sociale en Organisatiepsychologie aan de Universiteit van Utrecht. Hij is auteur en redacteur van diverse publicaties over mediation, zoals het Trainingsboek Conflicthantering en Mediation en Benaderingen en inspiratiebronnen van Mediation en geeft opleidingen en trainingen.

De auteur van Beroepsvaardigheden en interventietechnieken van de mediator is:

Door de MfN voorgeschreven boek tijdens de Basisopleiding tot Mediator

Bestellen

Klik hier om het boek Beroepsvaardigheden en Intervisietechnieken van de mediator te bestellen

Bestel hier