Flexibele werkvormen?

Het nieuwe werken

1-daagse

Wilt u deelnemen?
x
 • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ
 • Bedrijfsinformatie

 • Factuurinformatie

 • Overige informatie

In deze training wordt aandacht besteed aan aspecten van veranderende vormen van werken. Veel organisaties hebben gekozen voor nieuwe, flexibele manieren van werken. Sommige zijn daar ook, soms deels, op terug gekomen. Geen vaste werkplek, thuis werken, werken in grote gemeenschappelijke ruimtes geven de medewerker een andere beleving. Als dat iets nieuws is moet je er aan wennen. Reden genoeg om over zulke veranderingen van te voren goed na te denken en de OR te betrekken.

Het nieuwe werken wordt onder meer gevolgd door:

 • OR leden die te maken kunnen krijgen met voornemens voor nieuwe werkvormen;
 • OR leden die zelf voorstellen willen doen voor nieuwe vormen van werken;
 • OR leden die ingevoerde vernieuwingen nog eens kritisch willen bekijken.

Te behalen resultaten

 1. U heeft inzicht in, hoe de besluitvorming tot stand zou moeten komen.
 2. U weet hoe u consequenties van zo’n besluit kunt inschatten.
 3. U kent de mogelijke veranderingen in de relatie medewerker leidinggevende.
 4. U overziet de mogelijke consequenties voor de OR.

Wilt u deelnemen?

Data & Locaties

Geen trainingen gevonden
Kasteel Heeswijk nabij 's-Hertogenbosch (NB)Kasteel 4 Heeswijk-Dinther
Locatie: Kasteel Heeswijk nabij 's-Hertogenbosch (NB)
Data29 apr 2020
 • Kosten: € 300
 • Accommodatiekosten: € 65,00
 • BTW: nihil
Veel organisaties kiezen voor nieuwe flexibeler vormen van werken. Maar er zijn ook organisaties op terug gekomen. De keuze voor andere manieren van werken verdient kennelijk een goed afweging vooraf, waar de OR zeker in betrokken hoort te worden.
Locatie: Kasteel Heeswijk nabij 's-Hertogenbosch (NB)
Data28 okt 2020
 • Kosten: € 300
 • Accommodatiekosten: € 65,00
 • BTW: nihil
Veel organisaties kiezen voor nieuwe flexibeler vormen van werken. Maar er zijn ook organisaties op terug gekomen. De keuze voor andere manieren van werken verdient kennelijk een goed afweging vooraf, waar de OR zeker in betrokken hoort te worden.

Te behalen punten

neem svp contact op voor ons NOVA PE-programma

Docenten

Kelleter | de heer P. Kelleter (Peter)

Peter Kelleter studeerde Personeelsmanagement aan de Markendaal Academie in Breda en daarna Bedrijfskunde in Maastricht. Vervolgens heeft hij tal van opleidingen gevolgd op het vlak van Human Resources en arbeidsverhoudingen, communicatie en groepsdynamica waaronder de opleiding professionele communicatie bij Phoenix in Utrecht . Daarnaast is hij als MfN Register mediator actief, met name als mediator binnen...

Lees verder

Marselis | de heer mr R.W.M. Marselis (Rolf)

Mr. R.W.M. Marselis heeft langjarige ervaring als organisatieadviseur, trainer, facilitator en mediator. Hij studeerde bedrijfs- en arbeidsrecht aan de Universiteit van Leiden en volgde nadien tal van opleidingen als jurist, organisatieadviseur en mediator. Rolf is verbonden geweest aan verschillende gerenommeerde bureaus, waar hij naast zijn adviespraktijk leidinggevende functies vervulde.  Drive en ervaringZijn drive ligt in...

Lees verder

Boon | de heer drs J.V. Boon (Sjaak)

Sjaak Boon, 51 jaar, afgestudeerd in de Gezondheidswetenschappen Universiteit Maastricht. Sjaak is sinds 1994 freelance trainer- en adviseur bij de Merlijngoep. Hij is mediator en coach. Hij heeft zich gespecialiseerd in team-ontwikkelingstrainingen. Hij is freelance docent communicatie- vaardigheden op de Erasmus universiteit. Ook verzorgt hij de trainingen conflicthantering en onderhandelingsvaardigheden. Daarnaast voert hij medezeggenschaptrainingen uit...

Lees verder

Dhr. Hendrickx - Partner - Merlijn Groep

Hendrickx | de heer W.G.W.M Hendrickx (Wouter)

Wouter Hendrickx (1948) is mediator, onderhandelaar en contractbeoordelaar en gespecialiseerd in het helpen oplossen van zakelijke kwesties. Hij heeft veel ervaring in het bedrijfsleven, in het bijzonder in IT gerelateerde projecten en medezeggenschapsactiviteiten.Hij is vooral actief in business en corporate mediation en arbeidsmediation.Een bijzondere specialiteit is begeleiding van medezeggenschapsorganen bij reorganisaties en/of downsizing van de...

Lees verder

Download de brochure

Het nieuwe werken

Deze training scoort een 9.3 / 10 op basis van 3 beoordelingen
Het nieuwe werken

Een nog betere visie gekregen wat het nieuwe daadwerkelijk behelst en welke wetten er allemaal mee te maken hebben. Ik heb als OR lid meer en nieuwe tools gekregen om het bestuur en afdeling Facilitair juist tegemoet te treden. Verder heb ik meer inzicht gekregen wie en waarom bij een organisatieverandering betrokken zijn.

Raymond, Almere
Het nieuwe werken

Ik heb ontzettend veel informatie gekregen over het Nieuwe werken, en een duidelijk handvat voor het uitzetten van het hele proces betreffende het Nieuwe werken, beginnend bij het raadplegend van de achterban, tot het maken van een duidelijk werkplan en het benaderen van de bestuurder en andere bij het Nieuwe werken betrokken partijen.

Joke, Oude Pekela
Het nieuwe werken

Het was een zeer leerzame training, mijn vragen zijn beantwoord en ik kan hier nu mee verder in de praktijk. Ook een zeer prettige docent, geeft duidelijke uitleg.

Marjanne, Oude Pekela

Misschien is dit ook interessant voor u?