bestuurder & de achterban beïnvloeden?

Beïnvloeden

1-daagse

x
 • Bedrijfsinformatie

 • Factuurinformatie

 • Overige informatie

Hoe kun je de energie omzetten naar een goed gesprek wanneer de bestuurder binnenstormt en meteen aan de slag wil gaan? Als de OR-leden in intentie graag enthousiast en meedenkend overkomen maar de bestuurder klaagt over een empathisch kritische uitstraling van de OR, hoe zou dit dan komen?
En hoe komt het dat, als je 2 minuten achterover hangt, met de benen op tafel, je een andere energie uitstraalt tijdens een vergadering?
Bovenstaande zijn zaken die beïnvloeden en waarbij bewustzijn leidt tot meer mogelijkheden om het doel te bereiken. Tijdens deze training worden er mogelijkheden getoond om te laten zien hoe je invloed kan uitoefenen om dit doel te bewerkstellingen. Er worden voorbeelden gegeven, films getoond en we gaan aan de slag.

Beïnvloeden wordt onder meer gevolgd door:

 • OR-leden die meer willen weten over het beïnvloeden van de bestuurder en de achterban.

Te behalen resultaten

 1. Je bent bewust van je eigen beïnvloeding of die van een ander.
 2. Je hebt vaardigheden ontwikkelt om anderen te beïnvloeden of de beïnvloeding van een ander te herkennen en eventueel te compenseren.
 3. Je maakt een plan om verder te werken met deze technieken.
 4. Namens Merlijn is er een borgingstraject voor de komende 3 tot 6 maanden.

Wilt u deelnemen?

Data & Locaties

Geen trainingen gevonden
Kasteel Heeswijk nabij 's-Hertogenbosch (NB)Kasteel 4 Heeswijk Dinther
Locatie: Kasteel Heeswijk nabij 's-Hertogenbosch (NB)
Data28 nov 2019
 • Kosten: € 300
 • Accommodatiekosten: € 65,00
 • BTW: nihil
In deze training gaan we eerst werken aan bewustwording van de rol en de plaats van invloed. Daarna gaan we oefenen om zo steeds meer grip te krijgen op invloed. We werken toe naar een fase van “bewust bekwaam” omgaan met invloed. (Deze training bieden we ook incompany aan voor de gehele OR)

Docenten

Marselis | de heer mr R.W.M. Marselis (Rolf)

Mr. R.W.M. Marselis heeft langjarige ervaring als organisatieadviseur, trainer, facilitator en mediator. Hij studeerde bedrijfs- en arbeidsrecht aan de Universiteit van Leiden en volgde nadien tal van opleidingen als jurist, organisatieadviseur en mediator. Rolf is verbonden geweest aan verschillende gerenommeerde bureaus, waar hij naast zijn adviespraktijk leidinggevende functies vervulde.  Drive en ervaringZijn drive ligt in...

Lees verder

Put | de heer mr. M. van der Put (Michiel)

Michiel van der Put (1962) is jurist en Arbeid & Organisatiedeskundige; sinds 2008 werkt hij als OR trainer en adviseur. Binnen de medezeggenschap combineert hij zijn juridische kennis met zijn voorliefde om mensen verder te helpen in hun ontwikkeling. Vanuit de overtuiging dat mensen meer kunnen dan ze denken, ziet hij dat zelfs een onervaren...

Lees verder

Wilma Bevers-partner-Merlijn Groep-

Bevers-Hendriksen | mevrouw W.J. Bevers-Hendriksen (Wilma)

Wilma is gespecialiseerd in het expliciteren van het verband tussen medezeggenschap en organisatiestrategie. Zij maakt helder hoe je hiermee de prestaties van een organisatie en het welzijn van de medewerkers positief kunt beïnvloeden. Zij maakt gebruik van de methodiek: Breinvoorkeuren. Die verheldert de invloeden van het brein op communicatie- en samenwerkingspatronen. De methodiek helpt om...

Lees verder

Download de brochure

Beïnvloeden

Deze training scoort een 10.0 / 10 op basis van 1 beoordelingen
Beïnvloeden

Ik ging met de verwachting om tools te krijgen voor mijn OR werkzaamheden in het beïnvloeden van de directie. Ik heb de juiste coaching gehad en mijn vragen zijn beantwoord!

Irma, Schijndel

Misschien is dit ook interessant voor u?