Leij | de heer mr dr J.B.J. van der Leij (Bas)

Regio: Zuid-Holland

Bas van der Leij werkt als consultant op het gebied van privacy- en databeschermingsrecht (BvdL Consultancy). Hij richt zich daarbij zowel op de publieke als de private sector. Vanuit zijn expertise adviseert hij organisaties bij het inrichten van dataprocessen. Tevens verzorgt hij trainingen en cursussen over de implicaties van (internationale) regelgeving over privacy en databescherming voor datagedreven organisaties. 

Daarnaast werkt Bas als onderzoeker bij het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) van het Ministerie van Veiligheid en Justitie en is hij als research fellow verbonden aan het International Victimology Institute (Intervict) van de Universiteit Tilburg.

In 2015 schreef Bas het boek Privacyrecht en Slachtoffers – Een studie naar de grondslagen en juridische kaders van privacy van slachtoffers, Den Haag: Boom Uitgeverij. Dit onderzoek is door hem uitgevoerd in opdracht van de Minister van Veiligheid en Justitie.

Bas is lid van de International Association of Privacy Professionals (IAPP) en de Nederlandse Vereniging voor Privacyrecht (VPR). 

Talen

  • Nederlands
1993

familiebedrijf sinds

200

aangesloten professionals

4500

conflictprofessionals opgeleid sinds 1993

9.2

gemiddelde klantbeoordeling

Neem contact op

met Bas van der Leij

Graag hieronder uw gegevens en vraag/verzoek invullen