Onderdeel Psycho/sociale aspecten en -vaardigheden

Specialisatieopleiding Familiemediation Onderdeel Psycho/sociale aspecten en vaardigheden

4-daagse

x
 • Bedrijfsinformatie

 • Factuurinformatie

 • Overige informatie

Bij familie gerelateerde kwesties spelen heel specifieke zaken een rol . Denk alleen al aan de –langdurige- emotionele impact die familie conflicten  hebben op direct betrokkenen, hun kinderen en sociale omgeving . De kennis en de vaardigheden die daar betrekking op hebben komen in deze opleiding aan de orde aan de hand van veel praktische oefeningen.

N.B.  Voor de registratie bij de RvR (Raad voor de Rechtsbijstand) en de MfN is naast het volgen van deze opleiding ook een certificaat van de opleiding: Familiemediation deel II vereist.
N.B. Wanneer een deelnemer over specifieke kennis en ervaring beschikt, kan het zijn dat die in aanmerking komt voor vrijstelling van (een) module(s). Zie daarvoor onze uitgebreide brochure.

Specialisatieopleiding familiemediation - Mediationvaardigheden wordt onder meer gevolgd door:

 • Registermediators die dit specialisme willen toevoegen aan hun portfolio om registratie als familiemediator mogelijk te maken.
 • Professionals: advocaten, accountants, die zich willen specialiseren in technieken van  familiemediation.

Te behalen resultaten

 1. U hebt inzicht in de relevante psychologische en sociale factoren van een familiekwestie.
 2. U beschikt over specifieke mediation vaardigheden in familierechtelijke kwesties.

Wilt u deelnemen?

Data & Locaties

Geen trainingen gevonden
Kasteel Vanenburg nabij Putten (GLD)Vanenburgerallee 13 Putten
Locatie: Kasteel Vanenburg nabij Putten (GLD)
Data03 jul 201804 jul 201810 sep 201811 sep 2018
 • Kosten: € 1491.75
 • Accommodatiekosten: € 260,00
 • Lesmateriaal: € 17.9
 • BTW: nihil
Bij familie gerelateerde kwesties kunnen heel specifieke zaken een rol spelen. Denk alleen al aan de emotionele impact waarmee familie conflicten meestal gepaard gaan. Dit onderdeel gaat over de mediationvaardigheden (u dient beiden delen te volgen voor RvR - registratie).

Te behalen punten

27 MfN cat. 1a & 16 MfN cat. 2

Docenten

Lesage - den Hollander - Mediator - Merlijn Groep

Lesage-den Hollander | mevrouw mr J.R.C. Lesage-den Hollander (Roelfina)

Mr. Roelfina Lesage - den Hollander heeft na het atheneum (HBO)-opleidingen gevolgd in management, salarisadministratie en personeelszaken. Vervolgens heeft zij aan de Open Universiteit de studie Nederlands Recht gevolgd en afgerond. Zij heeft sinds 1996 een brede werkervaring op verschillende vlakken opgedaan, ook in het buitenland. Daardoor heeft zij een breed blikveld en een groot...

Lees verder

Houben | mevrouw mr M.C.Ph. Houben (Marijke)

Marijke Houben is sinds 1998 fulltime werkzaam als mediator en facilitator van onderhandelingen. Zij heeft voordien 22 jaar ervaring opgedaan op vrijwel alle gebieden van de rechtspraktijk als advocaat, (kanton)rechter en vicepresident bij de Arrondissementsrechtbank Zwolle. In 1998 heeft zij haar rechterlijke functie neergelegd om zich zelfstandig te vestigen als mediator. Zij heeft zich gespecialiseerd...

Lees verder

Download de brochure

Misschien is dit ook interessant voor u?