Dhr. Welsem - Partner - Merlijn Groep

Welsem | de heer mr F.W. van Welsem (Fred)

Mr. Fred W. van Welsem is sinds 1994 actief als mediator, opgeleid in de Verenigde Staten en in Nederland. Naast zijn juridische achtergrond als advocaat is hij geschoold in het psychotherapeutisch ‘selfleadership’ model ontwikkeld door Richard C. Schwartz. De basis voor zijn werk vindt hij echter in zijn persoonlijke beoefening van meditatie en andere contemplatieve disciplines.

In zijn mediations maakt Fred de keuze voor de transformatieve aanpak, zoals ontwikkeld door Robert A. Baruch Bush en Joseph A. Folger (auteurs van ‘The Promise of Mediation’). Hij is door het Amerikaanse ‘Instititute for the Study for Conflict Transformation’ gecerticeerd als mediator en als trainer. De focus ligt hier op het helpen verbeteren (transformeren) van de communicatie tussen betrokkenen.

Fred was o.a. bestuurslid van de vereniging van mediation-advocaten en voorzitter van de Vereniging van Mediators in de Gezondheidszorg. Hij publiceerde regelmatig over mediation. Als mediator is hij verbonden aan de rechtbanken Overijssel en Gelderland.

Tevens was/is hij als bestuurder actief bij o.a. het Etty Hillesum Centrum, het theosofisch genootschap, de vrijmetselarij en de stichting ‘Deventer in Dialoog’. Daarnaast is hij meditatie en t’ai chi ch’uan beoefenaar/ instructeur en een verwoed zeiler. Fred is voorzitter van Shambhala Nederland.

Het geheel van zijn ervaringen neemt hij mee in de boeiende wereld van communicatie, communicatieproblemen en conflicten. In zijn trainingen gaat de aandacht naar de persoon van de mediator / professional. Het is immers de mens achter de professional die voor een belangrijk deel de kwaliteit en het resultaat van diens werk bepaalt. Hoe behoud je als professional in de turbulentie van een conflict innerlijke helderheid, harmonie en kalmte en ben je tegelijkertijd effectief in wat je doet?

Lees ook mijn artikelen in de Merlijn blog