Mevr. de Witte - Partner- Merlijn Groep

Witte-Willemse | mevrouw mr. C. de Witte-Willemse (Carla)

Mr. Carla de Witte verzorgt de echtscheiding voor mensen uit Etten-Leur, Breda, Roosendaal, Oosterhout en verdere omgeving. Als u beiden wil scheiden maakt zij uw scheiding in orde. Zij helpt u goede afspraken met elkaar te maken over de kinderen, alimentatie betalen, uw woonsituatie en eventuele verdeling van het huis en andere onderdelen van de scheiding. Verder regelt Carla de Witte-Willemse alle formaliteiten van de echtscheiding voor u.

Meer informatie

Carla de Witte-Willemse werkt sinds 1996 in het notariaat in West-Brabant, waar ook haar ‘roots’ liggen. Haar specialisme is het personen- en familierecht, estate planning en (echt-)
scheidingsbemiddeling. In 2006 heeft zij de opleiding tot mediator (scheidingsbemiddelaar) voltooid.

Zij licht toe:
‘Tijdens mijn studie Nederlands Recht werd mij duidelijk dat ik me het meest thuis voel in een onpartijdige positie, en minder in de rol van jurist die optreedt voor mensen die op een traditionele manier scheiden. De rol van echtscheidingsnotaris past daarom bij me. Vooral het voorkómen van verdere escalatie van reeds bestaande conflicten ligt me goed. Mijn belangrijkste doel bij scheidingsbemiddeling is voor alle partijen tot een aanvaardbaar juridisch én emotioneel verantwoord resultaat te komen. Daarbij kies ik voor een vlotte en persoonlijke benadering.

Een groot voordeel van scheidingsbemiddeling door een notaris is dat deze gewend is een onpartijdige rol aan te nemen. Hij of zij kan rechtstreeks communiceren met béide partijen op een wijze, dat zij zelf de leiding over het proces behouden. Daarnaast vind ik het een groot pluspunt dat de notaris, naast de echtscheiding, ook meteen kan helpen bij een aantal andere, noodzakelijke vervolgstappen. Zoals bijvoorbeeld het verdelen of aankopen van een woonhuis, de financiering hiervan en het aan de nieuwe situatie aanpassen van de testamenten. Het voordeel voor de mensen is dat ze niet steeds hun verhaal opnieuw hoeven uit te leggen en dat er één aanspreekpunt is voor het regelen van al deze zaken.

Het geeft mij een goed gevoel het gehele traject voor mijn cliënten te kunnen verzorgen. Zij kunnen daarna allebei met een gerust hart starten met de volgende fase van hun leven.’

Specialismen